Sidro gaminimas Le Chapeau Brun (Keeving) metodu

0 komentarai Kategorija: Vyno gamyba patyrusiems

Sulčių paruošimas

Sidras yra jautrus ligoms, todėl itin svarbu užtikrinti švarą per visą gamybos procesą. Prieš spaudžiant sultis, obuolius reikia kruopščiai nuplauti ir išrinkti netinkamus ar supuvusius vaisius. Obuolius sutraiškykite rankiniu ar elektriniu traiškytuvu, o sulčių spaudimui tinka bet koks presas, atsižvelgiant į vaisių kiekį.

  • Patarimas: Obuolių sėklų pažeidimas gali pakenkti sidro skoniui, todėl svarbu jų išvengti.
  • Jei abejojate dėl švaros, galite naudoti Kadifit arba metabisulfitus apsaugai nuo bakterijų.

Sulčių skaidrinimas

Norint užtikrinti švarias sultis, būtina jas nuskaidrinti, naudojant fermentą Fructozym FLOT, kuris padeda sutraukti pektinus ir kietąsias daleles. Procesas trunka nuo 3 iki 7 dienų, priklausomai nuo sulčių rūgšties ir temperatūros. Skaidrinimas turi vykti vėsioje aplinkoje, ne aukštesnėje nei 12°C, kad nesukeltų fermentacijos.

  • Svarbu: Perpilkite sultis dar prieš susidarant baltai putai ant paviršiaus.

Fermentacija

Kai sultys nuskaidrintos, galima pradėti fermentaciją, supylus jas į fermentacijos indus. Galite naudoti Oenoferm Freddo arba kitas mieles, tinkančias žemai temperatūrai. Svarbu fermentaciją vykdyti lėtai, ne mažiau kaip 3 mėnesius, stebint likutinį cukrų.

  • Temperatūra: Fermentacija turėtų vykti ne aukštesnėje nei 12°C temperatūroje.
  • Cukraus kiekis: Fermentacijos pradžioje cukraus tankis turėtų būti 1050, o vėliau cukringumas per pirmas savaites turėtų sumažėti ne daugiau kaip 4 punktus.

Jei pastebite per daug mielių putų, galite greitai atšaldyti iki 2°C, kad mielės nusėstų ant dugno, o vėliau vyną perpilkite arba filtruokite.

Išpilstymas

Prieš pilant sidrą į butelius, jo tankis turėtų būti apie 1015, o sidre turi likti nedidelis kiekis mielių, kad būtų tęsiama fermentacija butelyje. Mikroskopu galite pamatuoti mielių kiekį, kuris užtikrins tinkamą gazavimą per tris mėnesius.

  • Rekomenduojamas slėgis: Butelyje slėgis neturėtų viršyti 2 BAR. Jei mielių kiekis buvo didesnis nei reikia, rekomenduojama naudoti storesnio stiklo butelius.

Natūraliai pagamintas sidras turėtų būti suvartojamas per vienerius metus.

Palikto komentarą

Atkreipiame dėmėsį, kad komentarai turi būti patvirtinti, kad publikuoti
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December