Kur randami taninai

0 komentarai Kategorija: Vyno gamyba pradedantiesiems

Taninai – tai natūralūs polifenoliai, randami įvairiuose augaluose. Taninai suteikia vynui kartoką skonį ir apsaugo jį nuo oksidacijos. Ši medžiaga randama vaisių ir uogų odelėse, stiebuose ir sėklose, o kartais vynas įgyja taninų ir per brandinimą ąžuolinėse statinėse. Taninai ne tik suteikia sutraukiantį pojūtį burnoje, bet ir formuoja vyno tekstūrą: nuo švelnios ir aksominės iki tvirtos ar net šiurkščios.

Kur randami taninai?

Taninų galima rasti įvairiuose maisto produktuose ir augaluose:

  • Vaisiuose: vynuogės, obuoliai, granatai, braškės, spanguolės, mėlynės, aronijos, serbentai.
  • Riešutuose: lazdyno riešutai, graikiniai riešutai, kario riešutai.
  • Vaistažolėse: gvazdikėliai, estragonas, kmynai, čiobreliai, vanilė, cinamonas.
  • Augaluose: apyniai, ąžuolas, kaštonai, arbata, kava.
  • Ankštiniuose augaluose: raudonos pupelės.

Taninų išgavimo būdai

Taninai gali būti išgaunami įvairiais būdais. Jie gali būti natūralios kilmės, išgaunami ekstraguojant arba rauginant augalines medžiagas, tačiau taip pat gali būti ir sintetiniai. Galutinio produkto kaina priklauso nuo pasirinkto išgavimo būdo.

Palikto komentarą

Atkreipiame dėmėsį, kad komentarai turi būti patvirtinti, kad publikuoti
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December