Vyšnių vyno receptas

0 komentarai Kategorija: Vyno gamybos receptai

Ingredientai:

  • 8 kg vyšnių;
  • 5-6 kg cukraus (priklausomai nuo pageidaujamo saldumo);
  • Iki 25 litrų vandens (priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo ir koncentracijos);
  • 1 pakelis vyno mielių arba natūralių mielių šaltinis (pvz., naminis mielių užvedimas arba neskaldytos vyšnios su odelėmis).

Gamybos procesas:

  1. Vyšnių paruošimas: Vyšnias nuplaukite, nukalkite ir sumalkite į košę, kad išsiskirtų sultys. Tai galite padaryti rankomis arba naudoti vaisių tyrės malimo aparatas. Svarbu nepažeisti kauliukų, kad vynas negautų kartumo.

  2. Sultinio ruošimas: Vyšnių masę perkelkite į didelį fermentacijos indą ir užpilkite šiltu vandeniu iki maždaug 20 litrų. Įmaišykite pusę viso cukraus kiekio.

  3. Mielės ir fermentacija: Įmaišykite mielių pagal instrukcijas ant pakuotės. Galite naudoti specialias vyno mielės arba pasigaminti mielių užvedimą iš neskaldytų vyšnių ir nedidelio cukraus kiekio. Fermentacijos indą uždenkite marle arba specialiu dangčiu, kuris leidžia dujoms išeiti, bet neleidžia patekti orui ir nešvarumams.

  4. Fermentacija: Laikykite fermentacijos indą tamsioje, vėsioje vietoje maždaug 5-7 dienas, kasdien švelniai pamaišant. Po šio laiko sudėkite likusį cukraus kiekį, priklausomai nuo pageidaujamo saldumo, ir papildykite vandens iki 25 litrų.

  5. Antrinė fermentacija: Uždarykite indą fermentacijos sklende, kad vynas galėtų toliau fermentuoti be oro patekimo. Palikite fermentuoti 4-6 savaites arba kol fermentacija sustos.

  6. Nuskaidrinimas ir buteliavimas: Baigus fermentaciją, vyną atsargiai nupilkite, atsargiai atskirdami nuo nuosėdų. Vyną galite filtruoti per marlę arba specialų filtrą. Palikite vyną pastovėti dar kelias savaites, kad visiškai nuskaidrėtų.

  7. Buteliavimas: Vyną įpilkite į butelius ir sandariai uždarykite. Geriausia palikti vyną brandintis bent kelis mėnesius prieš vartojant.

Svarbios pastabos:

  • Fermentacijos trukmė ir sąlygos gali skirtis priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir mielių aktyvumo.
  • Vyšnių vynas gali tapti dar geresnis brandintas ilgesnį laiką.
  • Sekite higienos taisykles viso gamybos proceso metu, kad išvengtumėte nepageidaujamos mikroorganizmų veiklos.

Palikto komentarą

Atkreipiame dėmėsį, kad komentarai turi būti patvirtinti, kad publikuoti
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December